Leerlingenraad

Op Basisschool De Evenaar is er een leerlingenraad werkzaam. In deze raad nemen twee leerlingen na verkiezing uit de groepen 6, 7 en 8 zitting. Ongeveer een keer per maand komt de leerlingenraad bij elkaar onder begeleiding van een vaste leerkracht.

De leerlingenraad kan meebeslissen over zaken die de leerlingen aangaan, zoals regels in de school, klachten vanuit leerlingen, het schoolplein enz.

Door de leerlingenraad:

• Krijgen leerlingen een eigen stem binnen de school, zodat ze weten dat ze meetellen;
  • Maken leerlingen spelenderwijs kennis met democratische beginselen;
  • Wordt de betrokkenheid met de school bevorderd;
  • Ondervinden leerlingen wat realistisch en haalbaar is;
  • Krijgen leerlingen beter inzicht in de organisatie van de school.

Samen gaan we er een goed jaar van maken!

De leerlingenraad voor het schooljaar 2022/2023 stelt zich hier aan u voor.

Deze kinderen vertegenwoordigen alle kinderen van De Evenaar.

Saar

groep 8

Ik ben Saar, 10 jaar en ik zit in groep 8. Ik zit in de leerlingenraad omdat ik een paar ideeën heb zoals:

• nog 1 speeltoestel op het schoolplein,
    meer buitenspeelgoed (1 voetbal per klas, stoepkrijt en springtouwen)
  • Muziek op het plein als Sinterklaas aankomt
  • Kerststukjes maken met de klas als het bijna Kerstmis is

En ik zit ook in de leerlingenraad omdat ik het leuk vind om mee te denken over plannen voor de school.

Groetjes van Saar

Vivianne

groep 7

Hallo ik ben Vivianne

Ik ben 9 jaar en ik zit in groep 7. Ik vind het leuk om in de leerlingenraad te zitten omdat ik graag iets wil doen voor school. Ook had ik zelf een paar ideeën. Bijvoorbeeld gekke-sokkendag. Wie de gekste sokken heeft, heeft gewonnen. En op het achterplein meer bosjes om je achter te verstoppen.

Salim

groep 7

Hallo Allemaal

Mijn naam is Salim. Ik ben 10 jaar oud.

Ik zit al vanaf groep 1 op De Evenaar en het is super leuk!

Ik zit ook in de leerlingenraad.

Ik zit in de leerlingenraad, omdat ik meer dingen op het plein wilde. Zoals schommels op het plein en hekken om het asfalt als een soort van kooi.

Daarom ben ik gekozen voor de leerlingenraad.

Groetjes,

Salim Ekrem

groep 6

Hallo,

Ik ben Lara, ik ben 9 jaar oud en ik zit in groep 6. Ik zit op turnen in de wedstrijdgroep.

Ik hou veel van dieren en we hebben thuis 2 grote honden.

Ik zit in de leerlingenraad omdat:

• Ik mijn ideeën en de ideeën van de klas durf te zeggen. Ik word niet boos als een idee niet lukt.
  • Ik vind het leuk om mee te denken en te beslissen over dingen die met de school te maken hebben.

Groetjes,

Joost

groep 6

Ik ben Joost. Ik ben 9 jaar oud. Mijn hobby’s zijn judo en voetbal. Mijn sport is judo en voetbal. Ik vind gamen leuk. Dit was het dan.