Groep 3

Welkom op de pagina van groep 3 van De Evenaar! Hier vind je alle informatie over waar deze groep zoal mee bezig is en wat hun plannen zijn.

• Tineke Zwiersen
  • 28 kinderen
  • Is er in de kleutergroep al aandacht besteed aan letterkennis, het benoemen van de cijfers en de motorische ontwikkeling, in groep 3 gaan de kinderen meteen aan de slag met het leren lezen en rekenen.

Groetjes uit Groep 3!

Overige informatie

Wat erg fijn is, is dat het klaslokaal van groep 3 zich in dezelfde vleugel van de school bevindt als de lokalen van de kleutergroepen. Zo is het voor de kinderen een logische stap naar hun volgende juf! In groep 3 wordt gewerkt met de methode Veilig Leren Lezen. De kinderen krijgen dagelijks met behulp van visuele ondersteuning, één of meerdere letters aangeboden. Ook met rekenen werken de kinderen toe naar het maken van sommetjes met de methode Wereld in getallen. We werken hierbij in beide vakken met drie niveaugroepen. Zodra de kinderen toe zijn aan het lezen in leesboekjes, starten zij de dag met een kwartier stillezen.