Ouderparticipatie

Zoekt u een basisschool in Heemstede waarbij u als ouder betrokken blijft? De Evenaar is een school die is opgericht door ouders. Vanaf het begin, in 1988, is de betrokkenheid van ouders bij de school groot geweest.

Ouders als partners

Ouderparticipatie heeft op De Evenaar een ruime betekenis. Dat kan ook bijna niet anders
wanneer het bestuur van de school bestaat uit ouders die één of meerdere kinderen op Basischool De Evenaar hebben zitten. Het is vanzelfsprekend dat elke vorm van ouderparticipatie moet passen in de agenda’s van de ouders maar: De Evenaar is een school door en vooral samen met ouders!

Er zijn verschillende manieren waarop ouders zich actief kunnen inzetten voor Basisschool De Evenaar. Dit kan onder meer door onderdeel uit te maken van het bestuur of de medezeggenschapsraad, door je op te geven als klassenouder of te helpen tijdens één van de vele klassenuitjes, door te helpen bij jaarlijkse activiteiten zoals de Evenaardag of het Sinterklaasfeest, of op tal van andere manieren.