Groep 5

Welkom op de pagina van groep 5 van De Evenaar! Hier vind je alle informatie over waar deze groep zoal mee bezig is en wat hun plannen zijn.

• Miranda Flipse / Hanne Verleun
  • 23 kinderen
  • In groep 5 staan de kinderen een aantal leuke en spannende uitdagingen te wachten. Zo mogen de kinderen in groep 5 voor de eerste keer een spreekbeurt houden. Van tevoren krijgen ze hier uitgebreide informatie over, zodat ze goed voorbereid aan het werk kunnen gaan. Daarnaast krijgen de kinderen vanaf groep 5 lessen dramatische vorming/ toneellessen. Ze leren zich vrij te uiten en hun emoties en gevoelens te laten zien. En waren de kinderen in de groepen 1 t/m 4 tutorkind, nu zijn ze voor het eerst zelf tutor en mogen ze een kind in de groepen 1 en 2 begeleiden met een knutselopdracht ,werkblad of andere activiteit. Dit is heel goed voor de ontwikkeling van de kinderen! Ze voelen zich groot en verantwoordelijk en merken dat zij zelf al heel veel kunnen! Ook op hun tutor-taak worden de kinderen van tevoren goed voorbereid met het programma: “Tutoren kun je leren”. Groep 5, een uitdagend schooljaar!

Groetjes uit Groep 5!